Hage på Seiland

 • Sted

  Seiland, Alta

 • År

  2011-13

 • Prosjekt

  Badeplass og terrassert hage

 • Størrelse

  Ca. 4 mål

 • Byggherre

  Alta Adventure v/Stig E. Hanssen

 • Arkitekt

  Haugen/Zohar arkitekter

 • Landskapsarkitekt

  Dronninga landskap v/Ragnhild Momrak, prosjekteringsleder og ansvarlig landskapsarkitekt

Hage på Seiland

BADEPLASS SEILAND

Iscenesettelse av naturopplevelsene på 70 grader nord

Hage på Seiland

BAD I FINNMARK

Seiland er Norges 8. største øy beliggende mellom Alta og Hammerfest ytterst i Altafjorden. Alta Adventure er i gang med å utvikle et nedlagt skoleanlegg på Altneset til et attraktivt kurs & konferansested, samt utgangspunkt for opplevelsesreiser i det alpine landskapet på øya, som blant annet omfatter en nasjonalpark og to isbreer. Dronninga landskap ble engasjert for å lage landskapsplan for stedet.

FJELLBEKK OG BADESTAMP

Det etableres en utendørs badeplass langs fjellbekken som renner nord for tunet. To nye terskler danner en dam mellom to vannfall. Inntil dammen er det etablert en badeterrasse med nedgravd badestamp og boblebad.
Inntil terrassen ligger en skiferkledt badstu med store vinduer som gir god kontakt med vannet og naturen. Alt bygges i skifer og tre. Anlegget er tilpasset terrenget med nennsom hånd. Badeanlegget vil bli bygget ferdig våren 2013.

TERRASSER

Gårdsplassen terrasseres i ulike nivå mot fjorden. Tunet henger sammen med øvre terrasse, adskilt av en trelund. På den øvre terrassen ønsker vi å legge til rette for at mange kan oppholde seg. Et langbord med benker og en grill kan benyttes til utendørs bespisning. Fra den øvre terrassen kan man gå via en bred trapp inn i et rom i muren som gir ly for det til tider tøffe været. Rommet dannes av glassvegger som kan åpnes og lukkes. En lav terrengmur skiller
den midtre terrassen fra det nederste nivået.