Parkplan Løchenveien

 • Sted

  Løchenveien, Bygdøy, Oslo

 • År

  Ferdigstilles 2020

 • Prosjekt

  Boligpark

 • Størrelse

  4 dekar

 • Oppdragsgiver

 • Arkitekt

  Jon H. Støre Arkitekter

 • Landskapsarkitekt

  Dronninga landskap

Parkplan Løchenveien

ET PARKKVARTAL PÅ BYGDØ

 

4 nye hus med to villaleiligheter hver er plassert som et tun rundt et vannspeil. 7 store malmfuruer og 1 pæretre  bevares gjennom marksikringstiltak. 46 nye prydtrær plantes for å skape en boligpark. Over 260 m med barlindhekker  skaper ei grønn ramme rundt hele kvartalet. Ytterligere 300 m med buksbom skaper ramme for de  interne hagene.

EN HVITBLOMSTRENDE HAGE

 

Hvitblomstrende småtrær, solitære busker, stauder og løk gjør anlegget om til en hage i nyanser i grønt og hvitt.  Loebnermagnolia i april, pæretrær i mai, hvit blåregn i juni, blomsterkornell i juli, sommersyrin i august og syrinhortensia  i september lyser opp mot alltidgrønne bunndekkere og hekker.

KORTREIST STEIN

 

Gatestein, hagemurer og trapper blir av lys, skandinavisk granitt. Vannrenner fungerer som kantstein og lager  rammer for den lyse grusen. Regnvannet fra tak på hus 1 og 2 og harde flater føres til et langstrakt pukkbasseng  under intergata. Foran inngangen og selve hagen gir ölandsteinen et eksklusivt og stilig preg.

EN OASE

Sentralt i anlegget danner stramme hekker en liten kvartalspark på 20 x 35 m, der to malmfururer danner tak. Overvannet fra takene i hus 3 og 4 og harde flater føres til en sentral fordrøyningsdam, som beskriver omrisset av et tidligere hus på eiendommen. Kvartalets ikon er dammen, som speiler himmelen ned i anlegget. Hvitblomstrende iris og roser feirer sommeren og er med på å lage en ny boligpark på Bygdø, som kan bli en god referanse for fortetting i villaområdene.